80-talisternas Carolina Fredriksson vill bygga en bättre värld

80-talisternaDN skrev igår om höstens debutroman ”Flod”, av Carolina Fredriksson, som blev nominerad till Augustpriset. Boken beskrivs som en både mörk och lekfull historia som utspelar sig i en miljö lik Göteborg.

Carolina Fredriksson försöker urskilja livets grundläggande villkor, undersöka lekens betydelse och hur vi ser på skillnaden mellan fantasi och ­verklighet, det som författare sysslar med. Leken är ju den mest konkreta formen av fiktion, menar hon.

DN skriver: ”hennes magiskt realistiska skildring av hur barnen vid flodstranden trots allt, åtminstone tills romanen närmar sig sitt omskakande slut, lyckas skapa en parallell tillvaro med hjälp av den egenskap vi alla en gång haft.”

Linda som startade sajten 80-talisterna skriver att hennes generation tycks vara motsägelsefull i de äldre generationernas ögon. De har beskrivits som lata, stressade och bortskämda samt till och med som en blåst generation som präglats av utslagning. Men mest av allt kanske vi är individualister. Sajten80-talisterna försöker besvara frågorna:  Hur ser 80-talisterna på sig själva och sin egen generation? Vad säger forskare?

Läs mer om vad 80-talisterna vill och hur de tänker om sig själva på webbplatsen: 80-talisterna.se

DN:  ”Jag vill undersöka lekens betydelse”

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.