UnCertainty – Joseph Gordon-Levitt, Lynn Collins

Filmen UnCertainty tar med oss på en tudelad resa där ett par genomlever två olika parallella scenarier, men om det egentligen handlar om parallella liv eller två helt åtskilda händelseutvecklingar är oklart. Filmens inledning ger tittaren en viktig ledtråd medan plotten som den beskrivs på IMDB inte alls säger något särskilt om filmens karaktär.

A young couple, in love and facing a life-changing decision, find one seemingly ordinary July 4th cleaved in two by the flip of a coin on the Brooklyn Bridge.

Paret i dramat – Joseph Gordon-Levitt, Lynn Collins – börjar sitt äventyr på en av broarna mellan Bronx och Manhattan. De springer åt var sitt håll efter en kort konversation som handlar om att låta slumpen eller ett beslut avgöra deras framtid. Det liknar Heisenbergs klassiska osäkerhetsprincip där två fotoner skickas åt var sitt håll igenom två ljusprismor, ett experimentet som lär oss att fotonerna, trots att de inte kan kommunicera med varandra, ändå vet något om varandras öde.

I det ena ödet får paret uppleva en fara som handlar och liv och död och i det andra fallet får de uppleva en mer vanlig vardagsproblematik. Kommer deras öden att korsas eller påverkar de varandra undrar man som tittare?

Premiär 2013

Regi och manus: Scott McGehee, David Siegel
Skådisar: Joseph Gordon-Levitt, Lynn Collins

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.