The Captive – Ryan Reynolds, Mireille Enos, Rosario Dawson, Scott Speedman

I denna psykologiska thriller från den oskarsnominerade regissören Atom Egoyan får vi följa karaktären Matthew (spelad av Ryan Reynolds) som stannar till vid en vägkrog för att köpa mat till sig själv och sin dotter Cassandra som väntar i bilen utanför. När han kommer tillbaka till bilen är dottern spårlöst försvunnen. Det efterlämnar inte bara Matthew förkrossad utan även hans goda äktenskap med sin fru Tina (spelad av Mireille Enos)går i kras.

En tid senare tycks Cassandra mystiskt dyka upp igen på Tinas arbetsplats och Matthew misstänks då på grund av vissa omständigheter för medverkan till dotterns bortförande. Men återkomsten är skenbar.

Flera år senare upptäcker detektiverna Nicole (spelad av Rosario Dawson) och Jeffrey (Scott Speedman) foton av Cassandra på webben. Matthew riskerar nu allt för att återfinna dottern och för att rädda sitt äktenskap.

Kevin Durand, Alexia Fast och Bruce Greenwood medverkar även i rollbesättninegn.

Premiär: 12 december 2014 i USA

Regi: Atom Egoyan
Manus: Atom Egoyan, David Fraser
Skådisar: Ryan Reynolds, Mireille Enos, Rosario Dawson, Scott Speedman
Genre: Thriller

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.