Serena – Jennifer Lawrence, Bradley Cooper

Dramat Serena utspelar sig i bergen i North Carolina i slutet av 1920-talets Nordamerika. Här får vi följa George spelad av Bradley Copper och Serena Pemberton spelad av Jennifer Lawrence som är nygifta och förälskade i varandra. De håller på att bygga upp ett mindre imperium baserat på skogsavverkning.

Serena visar prov på styrka och pålitlighet när hon bevisar sig själv lika värdig som en man i en annars mansdominerad värld. Hon klarar av att hantera skogshuggare, skallerormar och lyckas till och med rädda livet på en man ute i vildmarken. Hennes förvärvade kraft ger henne en position, men när hon upptäcker sin mans mörka förflutna och blir ense sitt eget öde börjar deras passionerade äktenskap att skaka medan de närmar sig en livsuppgörelse som kommer att förändra allt.

Premiär 27 mars 2015 i USA

Regi: Susanne Bier
Manus: Christopher Kyle, Ron Rash (roman)
Skådisar: Jennifer Lawrence, Bradley Cooper, Toby Jones, Rhys Ifans

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.