Nokia N9 – no rocket science – just good vibrations

Nokia N9Ursäkta den engelska titeln på inlägget. Kunde inte låta bli.

Nokia N9 sägs vara en revolutionerande värstingmobil. Den saknar fysiska knappar på skärmen, har Carl Zeiss-optik, HD-video och superstarkt härdat och lätt välvt glas. Skärmen är på 3.9 tum. Operativsystemet är Linuxbaserade Meego och mobilen har förinstallerad Facebook, Youtube, Twitter, Skype och Vimeo. All navigering i mobilens gränssnitt sköts genom fjäderlätta svepningar med fingrarna.

IDG går upp i brygga för den här telefonen.

Inget av det här är revolutionerande, tycker jag. Men sedan kommer vi till helgjutenheten. Mobilen är gjuten i ett enda stycke av polykarbonat och trots det känns den inte alls plastig. Ok låt gå. Mobilen i sin helhet känns som en revolution, en liten.

Stig Björne


DN: Nokias nya värstingmobil

SvD: Nokia presenterade ny Windowslur

GP: Nokia presenterade ny Windowslur

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.