Jordningslakan en ny hälsorevolution? Första effekten är bättre sömn

Att vara jordadJorda din kropp med ett elektriskt ledande lakan och få bättre hälsa. Men du kopplar inte in madrassen till elurtaget. Nej, det är inte den eletriciteten det handlar om utan din kropps elektricitet.

Kan detta vara en ny förebyggande produkt mot elektrostress? Forskarna bakom denna produkt anser det. De menar att när vi vistas i en elektriskt övermättad inomhusmiljö får kroppen fel laddning och måste jordas för att få tillbaka en naturlig balans. Det märks först på att användaren av ett jordningslakan får mycket bättre sömn enligt uppfinnarna.

Vad vi säkert vet är att människan är en bioelektrisk varelse. Det betyder att kroppen kan leda elektrisk ström dvs att den är konduktiv, vilket innebär att elektroner kan förflytta sig genom kroppen. Det utnyttjas regelbundet inom sjukvården tex vid EEG- eller EKG-undersökningar av hjärnans respektive hjärtats elektriska aktivitet.

De tre författarna säger: ”Precis på samma sätt som vanlig elektronisk utrustning behöver en stabil jordning för att fungera väl, så behöver också kroppen stabil jordning för att fungera väl.”

Om det är sant vad som står i boken Att vara jordad är det kanske den viktigaste upptäckten för hälsa i modern tid, skriver förlaget Anarchos som ger ut boken.

Stig Björne 

I media om sömn

SVD: Den nödvändiga sömnen glöms bort

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.