Elvis Presley – Burning Love – en klassiker

Elvis PresleyElvis Presley föddes 8 januari 1935 i Tupelo i Mississippi. Elvis Presley var son till Vernon och Gladys Presley. Elvis var enda barnet. Hans tvillingbror Jesse Garon dog vid födseln. Elvis gick bort 16 augusti 1977 i Memphis, Tennessee. Han var en av historiens mest framgångsrika rocksångare och har sålt över en miljard skivor. Elvis invaldes i Rock and Roll Hall of Fame 1986. Rolling Stone rankade honom som den tredje av de 100 bästa sångarna genom tiderna, men Q Magazine, den största musiktidningen i Storbritannien, rankade honom som etta.

Stig Björne

www.elvis.com

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.