Filmar vid Sergelstorg och Kulturhuset

Stig Björne på SergelstorgSergels torg är ett fulsnyggt torg mitt i centrala Stockholm intill Kulturhuset. Bildhuggaren Johan Tobias Sergel lär vara mannen man tänkte på när namnet sattes på torget. Namnförslaget kom från trubaduren Evert Taube. Sergels torg är som sagt fulsnyggt, älskat av många och ofta hatat. Nedre delen kallas i folkmun för ”Plattan” och är ännu förknippad med knarkhandel. Under mitten på 2010-talet snyggades entrén upp i tunnelbanan som ansluter till torget. Den nedre delen, alltså ”Plattan”, är belagd med svart och vit markbeläggning i ett storskaligt triangelmönster.

Test: Filmen är tagen med videokameran i min Samsung GT-S5660, mobiltelefon. Bildkvalitet inte den bästa, men det får duga.

Stig Björne

Läs mer om Kulturhuset: Kulturen i Stockholm lockar allt fler, DN

Wikipedia om Sergelstorg

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.