Maleficent – Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning

Angelina JolieDisney film ”Maleficent” är en saga som handlar om en ikonisk förbrytare spelad av Angelina Jolie. Filmens idé kommer från en klassisk tecknad serie från 1959  ”the Sleeping Beauty” om en vacker och renhjärtad  ung flicka om heter Maleficent.

Hon växer upp i en idyllisk värld, ett skogskungadöme. En dag  hotar en ondskefull invanderande armé freden.

Maleficent utvecklas till att bli skogskungadömets mest modiga beskyddare, men hon drabbas av ett hänsynslös bedrägeri som förstenar hennes hjärta. Beslutsam om att ta ut hämnd inleds ett episkt krig. Maleficent kastar en förbannelse på den invanderande kungens dotter Aurora. När Aurora växer upp förstår Maleficent att Aurora är nyckeln till freden.

Premiär: 30 maj, 2014
Regi: Robert Stromberg
Skådespelare: Angelina Jolie, Sharlto Copley, Elle Fanning, Sam Riley

Filmens hemsida

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.