Captain Phillips med Tom Hanks

Captain PhillipsAction-thriller ”Captain Phillips” har med den tvåfaldigt oscarsbelönade Tom Hanks i rollistan. Han spelar huvudrollen i filmen om en kapten vars fraktfartyg MV Maersk Alabama bordas av somaliska pirater. Historien bygger på verkliga händelser från 2009 då ett amerikanskt fartyg tas över av pirater för första gången på 200 år.

Filmen regisseras av Paul Greengrass (Bourne) och manusförfattare är Billy Ray som sneglat på boken ”A Captain’s Duty: Somali Pirates, Navy SEALs, and Dangerous Days at Sea” skriven av Richard Phillips och Stephan Talty.

Premiär: 11 oktober 2013

Genre: Thriller
Sajt: www.CaptainPhillipsMovie.com
Regi: Paul Greengrass
Skådisar: Tom Hanks, Catherine KeenerWriters:Billy Ray

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.