Dirty Wars

Dirty Wars

Dokumentärfilm som avslöjar USA:s smutsiga krig mot terrorismen, ett krig där allt är tillåtet. Filmen avhandlar drönarattacker, nattliga räder och amerikansk tortyr som sammantaget orsakar lidande och död hos många civilbefolkningar. Undersökande journalist Jeremy Scahill (författare till BLACKWATER: The Rise of the World’s Most Mercenary Army)  spårar uppkomsten av ”the Joint Special Operations Command” (JSOC) USA.s mest hemliga krigstrupp i amerikansk historia. Scahill avslöjar exempel på hemliga tillslag med soldater som inte existerar på papper. Det finns inga mål som inte kan utpekas, inte ens civila amerikaner. Jeremy Scahill talar till vårt samvete.

Premiär 7 juni 2013

Genre: Documentary, Thriller
Regissör: Richard Rowley
Skådisar: Jeremy Scahill
Manus: Jeremy Scahill

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.