The Purge – Ethan Hawke, Lena Headey

The PurgeOm du en natt per år kunde begå vilket brott du ville utan att bli straffad av samhället hur skulle du agera? I den spekulativa thrillern ”The Purge” (renandet) får vi följa en familj under en sådan natt.

I ett framtida USA där myndigheterna tappat hoppet om fred och gett efter för en eskalerande brottsvåg har samhället accepterat ”The Purge” som en årlig möjlighet till rening genom att släppa alla tyglar. Tanken är att trycket ska minska när vilka brott som helst kan passera ostraffade och att det därför sänker brottsintensiteten resterande del av året.

En familj med fyra medlemmar har förskansat sig i sin supersäkra villa i en förmodad ”gated community” som denna natt är helt vidöppen för kreti och pleti.

På den ödestigra natten knackar en desperat främling på dörren. Ska de släppa in den nödställde och om de gör det kommer det att leda till konsekvenser?

Premiär: 31 may 2013

Genre: Thriller, Horror
Site: www.blumhouse.com/film/thepurge
Regi: James DeMonaco
Skådisar: Ethan Hawke, Lena Headey, Adelaide Kane, Max Burkholder
Manus: James DeMonaco

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.