Renoir i regi av Gilles Bourdos

Renoir, Stig Björne FilmVi befinner oss i den franska rivieran år 1915. Gilles Bourdos frodiga drama ”Renoir” berättar historien om den hedrade impressionistiska målaren Pierre-Auguste Renoir i slutet av hans liv.

Den 74-årige målarens hälsa är på nedgång och hans mellanson Jean har kommit hem från första världskriget för att rehabliteras. När en ung kvinna Andrée mirakulöst kommer in i hans liv fylls Renoir av en ny livsenergi, han föryngras. Andrée är fylld av livskraft, har en strålande skönhet och blir Renoirs sista modell.

Premiär: 29 mars 2013

Genre: Foreign, Drama
Hemsida: http://www.renoir-thefilm.com
Regi: Gilles Bourdos
Skådisar: Michel Bouquet, Christa Theret, Vincent Rottiers
Manus: Jerome Tonnerre, Gilles Bourdos, Michel Spinosa

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.