Wikileaks – We Steal Secrets

WikileaksFilmad under det pågående historiska händelseförloppet runt Wikileaks med Julian Assange och Bradley Manning i centrum visar den prisbelönte dokumentärfilmaren Alex Gibney’s med filmen ”We Steal Secrets: The Story of WikiLeaks” en uppslitande och mångfacetterad historia om transparens i den digitala tidsåldern. Filmen handlar om den största militära säkerhetsläckan genom historien som direkt presenterades inför världens allmänhet. I handlingen får Bradley Manning en väsentlig roll som den person som offrade hela sitt liv för att låta världen veta om USA:s övergrepp på Irak.

Trailer

Premiär: 24 maj, 2013

Genre: Documentary
Site: www.WeStealSecretsMovie.com
Regi och manus: Alex Gibney

Stig Björne

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.