Film: Berättelsen om Pi

pi

Berättelsen om Pi (Life of Pi) är en filmatiserad roman skriven av kanadensaren och författaren Yann Martel född i Spanien. Den indiska pojken Piscine Molitor ”Pi” Patel från Pondicherry utforskar som tonåring andlighet och religion. Han överlever 227 dagar efter ett skeppsbrott och är sedan strandsatt på en båt i Stilla havet tillsammans med en bengalisk tiger med vilken han bygger en relation.

”A remarkable technological breakthrough in 3D epic adventure, Pi is an emotionally captivating experience that will inspire, touch and transport audiences to a place of discovery that they will never forget.”

Premiär: 21-23 november 2012
Genre: Äventyr, Drama
Hemsida: Lifeofpimovie.com
Regi: Ang Lee
Skådespelare: Suraj Sharma, Gerard Depardieu, Irrfan Khan, Tabu
Manus: David Magee, Yann Martel

SvD:  Vacker berättelse om överlevandets villkor

Life of Pi på Wikipedia

Life of Pi på IMDB

Stig Björne

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.