Nebulosor, mikroskopbilder eller terräng? Nej mat!

Vid första anblicken ser Nadege Meriau’s fotografier ut som mikroskopiska bilder, vid andra anblicken apokalyptiska landskap. Men i själva verket är bilderna föreställande montage av livsmedel: frukt, grönsaker, ben och kött.

Belysningen är msorgsfullt konstruerad med en dämpad färgpalett. Det finns en paradox i dem, mellan smärta och njutning.

Nadege Meriau är en tunisiskfödd konstnär som för närvarande bor i London. Hon studerade på Royal College of Art och har ställt ut sina fotografier i Europa sedan 2005. Senast var hon nominerad till Discovery priset på Les Rencontres d’Arles. I hennes intervju med Wired diskuterar Meriau hennes avsikter och konst kontra kommersiellt arbete.

Läs mer och se bilder

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.