Stig Björne: En björn i Alaska dödade en man

En björn i Denali nationalpark i Alaska, USA, attackerade och dödade på fredagen en man, bekräftar nationalparken på sin hemsida. Hans sargade lik hittades av en annan grupp som vandrade i området. Björnen sköts senare.

En digitalkamera som hittades nära mannens ryggsäck visar att han fotograferade en björn i mer än åtta minuter och mannen verkar ha varit bara ett 50-tal meter ifrån djuret innan det gick till attack, skriver Reuters.

The photographs do not show the attack, Anderson said. ”They show the bear grazing in the willows and not acting aggressive in any form or manner during that period of time,” he said.

Park rules require people to stay a quarter-mile away from bears and to immediately back away at a slow pace if they find themselves to be closer. / Reuters

Det här är första gången sedan parken invigdes 1917 som en dödlig björnattack inträffar och den har nu stängts av tillsvidare. Enligt hemsidan måste alla besökare av parken genomgå en utbildning i hur man ska agera i närheten av grizzlybjörnar innan man tillåts komma in, skriver DN.

Park rangers will return to the incident scene on Saturday morning, August 25, to secure the site, recover the remains, and attempt to locate the predatory grizzly bear.Wildlife biologists estimate that roughly 12 grizzly bears have been residing in the vicinity of the kill site this summer. / www.nps.gov

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.