Björn gjorde inbrott och åt upp choklad

En björn i en godis butik är inget som en elefant i en porslinsbutik. Åtminstone inte här. En svart björn gick in och ut ur en godisbutik i Colorado flera gånger tidigt en morgon i juli 2012 i Estes Park, men han använde ytterdörren och hade inte sönder någon inredning.

Björnen stal godsaker, inklusive engelska kola och choklad-chip cookies doppade i karamell och mjölkchoklad som kallas ”cookies björnar.”

Övervakningsvideo på Rocky Mountain Chocolate Factory visade hur björnen med nyfikna öppnade dörren och tog lite godis. Björnen gjorde sju besök under cirka 15 minuter. Till slut lämnade björnen efter att en bil skrämde bort honom.

Butiksägare Jo Adams sade på onsdagen att björnen lyckades öppna dörren eftersom den inte gått i lås.

Hon sade det enda bevis på björnbesökaren kvar var lite smuts och några omslagspapper för godiset.

”Han var mycket ren och mycket försiktig. Han åt en hel del godis,” sa Jo Adams om björnens inbrott, som först rapporterades av Estes Park News.

Att hålla björnar borta från livsmedel i hemmen, sopor och bilar är en pågående kamp i Colorados berg städer mellan människor och björnar, däribland i Estes Park, porten till Rocky Mountain National Park.

En björn som bröt sig in i bostäder avlivades förra månaden eftersom den utgjorde en fara för människor, säger Colorado Parks and Wildlife taleskvinna Jennifer Churchill. Hon sa att årets torka gör de intelligenta djuren ännu mer beslutsamma att hitta mat.

Adams sa att hon är en björnälskare och stödjer att inte avliva björne.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.