Stor förväntan på Hungerspelen med Jennifer Lawrence

Hungerspelen med Jennifer Lawrence

Suzanne Collins har skrivit en gastkramande roman ”Hunger Games”, Hungerspelen, som handlar om en grym framtid där folket ska hållas i schack. Suzanne Collins framtidsroman handlar om vår tids television som ständigt söker efter ideer för att skapa tittarsiffror och en värld som går mot ökad kontroll av individen och en allmänt hårdare tillvaro.

Varje år direktsänds Hungerspelen som en av de största mediala händelserna. Ungdomar mellan tolv och arton år väljs ut för att delta. I huvudstaden stajlas, tränas och visas de upp i direktsända intervjuer för att få sponsorer. Varje år konstrueras en ny spelplats där ungdomarna ska slåss för livet. Bara den som överlever får åka hem.

I en av huvudrollerna ser vi Jennifer Lawrence känd från filmen ”Winter’s bone”.

Stig Björne

Hungerspelen, SF Bio

Empire Online review

Hunger Games, home page

Hunger Games of Sweden

Hunger Games, boken, på svenska

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.