Anna Hallén och läkaren Andreas ­Eenfeldt tar död på myter om LCHF

LCHF innebär att man äter enorma mängder fett, inga vitaminer och så blir man både dum och trött. Ungefär så lyder de värsta myterna om LCHF, men kostrådgivaren Anna Hallén och läkaren Andreas ­Eenfeldt slår vi hål på några av de vanligaste myterna i en artikel i Expressen.

”Jag tror att myterna grundar sig i okunskap och gamla förutfattade meningar om kost. Den gamla synen, att man ska äta mindre och fettsnålt och springa mer, lever kvar”, säger läkaren och LCHF-experten Andreas Eenfeldt.

Andra vanliga myter om LCHF-folk är att man inte kan träna på LCHF-kost, att hjärnan fungerar sämre på grund av låga halter av kolhydrater och att personer som äter LCHF bara äter kött. I själva verket äter många LCHF:are mer grönsaker än genomsnittet. Skidskytten Björn Ferry borde inte heller klarat av att ta OS-guld och minnesmästaren Mattias Ribbing borde inte klarat av att ta både SM och VM-medaljer i minnestävlingar. Båda äter nämligen LCHF.

”Annars är det enklast att bara göra istället för att försöka övertyga någon annan. Det enklaste sättet att krossa myterna är att själv visa att LCHF funkar i praktiken”, säger Andreas Eenfeldt till Expressen.

Läs mer om myterna om LCHF i Expressen och hur de krossas

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.