Friade skolläkare som praktiserar healing och homeopati följer EU:s regler

Healing och homeopati inom svensk vård

Folkpartisterna och landstingsråden Birgitta Rydberg och Anna Starbrink ragerar kraftigt på att Socialstyrelsen efter 17 månaders utredning friade en skolläkare som praktiserat homeopati och en annan skolläkare friades även som använt healing som komplementär behandling.

Läkarna fann stöd inom EU:s ramverk. De flesta europeiska länders sjukvård praktiserar både healing och homeopati visar det sig. Det är något som inte debattörer för svensk traditionell sjukvård inte vill veta av. Men de lär inte representera hela den svenska sjukvårdens personal.

De som debatterar är bara de som skriker högst medan de flesta i majoritet förmodligen tycker att alternativa vårdmetoder ska prövas och tillämpas. Annars hade en majoritet av svensk vårdpersonal och svenska politiker gått i taket. Eftersom de inte sker kan vi anta att det är en liten skara av konservativa människor som låtsas representera majoriteten som bullrar allra mest.

När ska Sverige nå samma utvecklingsnivå som övriga Europa när det gäller vårdformer?

SvD: Humbug hör inte hemma i vården

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.