Lucy – Luc Besson, Scarlett Johansson

I denna framtidsvärld styrs allt av maffian, gangsters och drogkungar samt korrumperade poliser.  Lucy spelad av Scarlett Johansson är en ensam kvinna som lever i Taipei, Taiwan. Hon tvingas mot sin vilja att arbeta för drogmaffian som kurir genom att droger opereras in i hennes kropp. Men när de misshandlar henne läcker drogen ut i kroppen och hon får övernaturliga krafter eftersom hon får tillgång till hela hjärnans kapacitet. Hon kan till exempel ta till sig kunskaper supersnabbt och flytta föremål med tankens kraft.

Premiär: 25 juli 2014

Regi: Luc Besson
Manus: Luc Besson
Skådisar: Scarlett Johansson, Morgan Freeman
Genre: action, äventyr, thriller

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.