Balsamvinäger har både själ och personlighet

balsamvinägerLA Magazine skriver passionerat om balsamvinäger och huvudpersonen är Casey Lane en kock på restaurangen ”Tasting Kitchen” i Venice, LA, med känsla för salladsdressing.

Han menar att balsamvinäger  är en djup och komplex produkt som förändras med tiden allt eftersom vinägern mognar. När balsamvinäger åldras utvecklas smaken, vinägern får ”full body” kanske med smak av trä. “It develops a soul with a richness that comes from having lived a full life”, säger Lane. Produkten är mer än en produkt, balsamvinäger tycks ha både själ och personlighet.

“It’s one of the more intriguing products in the world, because it changes throughout its maturation.”

Casey Lane rekommenderar en tioårig La Vecchia Dispensa från Modena, Italien. Han marinerar körsbär med vinägern och serverar marinaden gärna med mat med förtätad smak som gåslever och grillat fläsk. Varför inte lamm?

Stig Björne

Källa: LA Magazine

Relaterat

SvD: Druvor på ny mark

DN: Lammstek med persilja

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.