Bebisar som ser mycket på TV utvecklas sämre

bebisar och tvBebisar som ser på TV kan ta skada visar undersökningar. Små barn upp till 2 års ålder har ändå inte förmågan att förstå vad som händer på skärmen, menar forskare. Dessutom förekommer det att företag via sina reklamfilmer programmerar barn att konsumera och småbarn har därför blivit en ”prime target” för påverkan.

”The 0- to 2-year age group has become a prime target for commercial educational programming, often used by parents convinced that it’s beneficial.”

När TV:n är påoch barn och föräldrar har uppmärksamheten där upphör även den sociala kontakten och den är viktig för språkinlärning. En misstanke är att för mycket TV-tittande leder till uppmärksamhetsproblem (Attention Deficit Disorder, ADD, besläktat med ADHD). TV:n stör barns förmåga att leka och har en tydlig tendens att ”förtrolla” till ingen nytta.

Läs hela artikeln på Wired: It’s Official: To Protect Baby’s Brain, Turn Off  TV

Stig Björne

Relaterat

SvD: Trista lektioner släcker klassens ljus

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.