Spöstraffet mot Marzieh Vafamehr för tankarna till två filmer om stening

Marzieh VafamehrNär jag läser att den iranska skådespelerskan Marzieh Vafamehr dömts till ett års fängelse och 90 piskrapp efter att ha medverkat i dokumentären ”My Tehran for Sale” förs tankarna till två filmer om förtryck av kvinnor i Mellanöstern: filmen ”The Stoning of Soraya” (med bla Jim Caviezel och Shohreh Aghdashloo) och den mindre kända filmen som heter ”The Stoning” med Cheyenne Rushing [köpfilm]. Se även filmens hemsida.

”My Tehran for Sale” berättar om hur myndigheterna stoppar hennes teaterverksamhet och tvingar henne att gå under jorden för att kunna fortsätta uttrycka sig. Filmen ska ha spridits illegalt i landet efter att den fått visningsförbud.

Stig Björne

SvD: Skådespelare dömd till 90 piskrapp

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.