Divergent – Shailene Woodley, Theo James, Zoe Kravitz, Kate Winslet

Divergent är ett action-äventyr om en framtida värld där människorna är indelade i två grupper beroende på deras inre egenskaper. Tris Prior spelad av Shailene Woodley är varnad för att hon är en så kallad ”divergent”, en avvikande individ som påstås aldrig kunna passa in i någon ”normal” grupp i samhället.

När Tris upptäcker en konspiration som går ut på att döda alla avvikare måste hon söka kamratskap med den mystiska ynglingen Four spelad av Theo James. Tillsammans försöker de finna ut varför samhällets etablissemang anser att avvikarna är så farliga, innan det är för sent. Historien är baserad på den bästsäljande bokserien av författaren Veronica Roth.

Premiär 30 april 2014

Regi: Neil Burger
Manus: Evan Daugherty, Vanessa Taylor
Skådisar: Shailene Woodley, Theo James, Jai Courtney, Ray Stevenson, Zoe Kravitz, Miles Teller, Maggie Q, Tony Goldwyn, Ashley Judd, Kate Winslet
Genre: Action and Adventure, Thriller

Divergent på Google+

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.