Jack Reacher får intressant lågt betyg

Jack ReacherJag har inte hunnit se filmen själv, men de som sett den och som recenserar film har gett Jack Reacher så lågt betyg att filmen blir än mer intressant. Tydligen är flera besvikna, men vissa hatar även Tom Cruise för hans engagemang i scientologerna. Kanske de tar chansen att ge igen när Cruise för en gång skull inte lyckas till 100%.

Alexander Dunerfors på svenska Moviezine ger filmen 2 av 5 poäng. Han skriver bland annat:

”Det är snarare en deckare i klass med ett extralångt avsnitt av ”CSI: Miami”: ibland oväntad med sina vändningar, ibland hopplöst pratig, men definitivt för lång för allas bästa.”

och

”Ännu en hemmasittande medelålders snubbe som bakom skrivmaskinens skydd skapat sig ett alter ego, drömt ihop en superhjälte för alla de som växt upp med att vilja vara som James Bond? Karaktären Reacher stryker omkring utan mobil, han saknar familj eller id-kort, han tvättar sin enda skjorta i handfatet om kvällarna och verkar aldrig behöva äta, sova eller göra nummer två.”

Så här rubricerar Entertainment.nbcnews.com filmen: ”Jack Reacher is as disposable as an airport paperback”. EFter att ha klagat på att Tom Cruise är en ”foot” för kort i reltionen till originalet i boken om Jack Reacher avslutar Gael Fashingbauer Cooper med:

”But overall, this movie won’t stick in your head. Like its hero, it’ll drift in for a few hours and then disappear from theaters and your memory without a trace.”

Men okay det gäller många bra actionfilmer, man glömmer dem kvickt efter att man lämnat biografen, men det betyder inte att filmen är dålig. Gael Fashingbauer Cooper inleder sin recension med att associera till den senaste skolmassakern i USA. Filmen kommer tydligen med dålig ”timing”, inte Cruise fel å andra sidan. Syftet verkar vara att svärta filmen, men Fashingbauer Cooper medger ändå att Jack Reacher är en fascinerande katraktär:

”Reacher is a fascinating character. He takes buses, buys all his clothes at thrift stores, notices the year on a quarter that’s part of evidence. He’s the smartest and toughest guy in any room, and you want him on your side.”

Så här fortsätter recensionerna i tidning efter tidning. En jäkligt bra film för att vara dålig.

När LA Times frågar läsarna om de ska se filmen svarar ca 50%:  ja. Det är väldigt många procent för en film som många sura recencenter gett 2 av 5 i betyg.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.