Bondfilmen ”Skyfall” Englands mest lönsamma film

Stig Björne om Skyfall40 dagar efter premiären av Bondfilmen ”Skyfall” har den dragit in 151,8 miljoner dollar i UK och är därmed mer lönsam än James Cameron’s ”Avatar”, den tidigare rekordhållaren, som drog in 151,3 miljoner dollar på 11 månader. 

”Skyfall” har även blivit den mest populära Bondfilmen i USA. Tidigare var den mest populära, ”Quantum of Solace”, också den med Daniel Craig.

”Skyfall” har hittills givit produktionsbolaget intäkten 869,7 miljoner dollar. Det gör dock inte ”Skyfall” till Englands mest populära film genom tiderna i sålda biljetter räknat. Det rekordet har ”Gone With the Wind” från 1939.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.