Film: ”Killing them Softly” med Brad Pitt och Ray Liotta

Killing them softlyKilling them Softly är en amerikansk film baserad på George Higgins novel från 1974 med titeln ”Cogan’s Trade”. Huvudkaraktären Jackie Cogan spelad av Brad Pitt undersöker en stöt som sker under ett pokerspel beskyddat av gangsters, en stöt som får den lokala gangsterekonomin att kollapsa.

Peter Bradshaw of The Guardian gave the film 5 stars saying the film is a ”compelling comment on economic bloodletting in the real world”. Den Of Geek called the film ”another great achievement from an astoundingly talented director and one of our last remaining true movie stars” and gave it 4 stars. / Wikipedia

Regi: Andrew Dominik

Manus: Andrew Dominik (screenplay), George V. Higgins (novel)

Skådisar: Brad Pitt, Ray Liotta and Richard Jenkins

Premiär: November 30, 2012 i USA.

killingthemsoftlymovie.com

Stig Björne

 

 

 

 

 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.