Apples iPhone 5 ser ut att ta över marknaden för smartphones

Apples iPhone 5 ser ut att ta en stor del av de nuvarande Android-användarna, enligt en undersökning från TechBargains.com.

Mer än 20 procent av de svarande som identifierade sig som Android-användare sade att de planerar att dumpa sin nuvarande telefon för Apples nästa iPhone 5. Hela 38 procent av Blackberry-användare sade att de också planerar att göra hoppet till iOS och iPhone 5.

Apple kan säkert räkna med massor av nya iPhone-användare inför lanseringen av den nya modellen, här är hoppandet 74 procent för iPhone 4-användare och 64 procent för iPhone 4S-användare som säger att de planerar att byta till iPhone 5.

Undersökningen som baserades på mer än 1300 personer visade också att de flesta smartphone shoppare letar efter en enhet med längre batteritid, en snabbare processor och 4G LTE-anslutning. En större skärm och microSD var de fjärde och femte mest populära funktioner som användare önskar.

Mobilen iPhone 4S var Apples mest framgångsrika iPhone sedan lanseringen av iPhone någonsin, men om denna undersökning är korrekt, kan iPhone 5 skapa nya historiska försäljningsrekord. Och det skulle komma precis med god timing för Apple, som i veckan tillkännagavs att rivalen Samsungs Galaxy S III som för närvarande är den mest sålda av alla smartphones i USA.

Stig Björne

Källa: Wired: Poll: One in Five Android Users Plans to Buy the iPhone 5

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.