The Dark Knight Rises – När Hynek Pallas recenserar biofilm står tiden stilla

Hynek PallasAtt läsa Hynek Pallas recension av filmen The Dark Knight Rises med skådespelare som Christian Bale, Gary Oldman och Tom Hardy är en ren njutning.

Hynek Pallas recensioner är nyanserade, välskrivna, djupa och dignar av politiska insikter och undertoner. Han fattar galoppen. Det är en enorm skillnad mot vad de flesta svenskar klarar av. Han är nämligen från Prag. Det krävs en invandrare för att visa var skåpet ska stå.

Foto från Hynek Pallas blogg

Hynek Pallas kommer från Tjeckien 1977 och är en svensk filmkritiker och fil dr i filmvetenskap vid Stockholms universitet. Pallas inledde sin karriär som filmkritiker på filmtidskriften Ingmar. Han skriver förutom för SVD även för filmbloggen Weird Science. Pallas har även skrivit en bok om svensk filmhistoria (översatt till polska). Han disputerade 2011 med avhandlingen ”Vithet i svensk spelfilm 1989-2010”, utgiven av Filmkonst.

Tillbaka till The Dark Knight Rises. Hynek Pallas gav filmen 5 poäng av 6. Fredrik Strage på DN ger filmen 5 av 5 poäng. Alexander Dunerfors på Moviezine ger filmen 4 av 5 poäng.

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.