Stig Björne om Björnes Magasin

Björnes Magasin från 1988-03-03. Del 1 av 3

Stig Björne

Björnes Magasin som TV-serie

Björnes Magasin var en TV-serie och ett barnprogram om den lite klumpige nallebjörnen Björne, en mycket tillgiven och trogen vän, spelad av Jörgen Lantz åren 1987–2000 och 2001-2004 av Pontus Gustafsson. Serien skapades av Kerstin Hedberg och Anita Bäckström. Programmet premiärvisades den 31 augusti 1987 och det sista avsnittet sändes under 2004. Inspelningarna började i Hofors, Gästrikland, där de 12 första avsnitten av serien spelades in.

Serien Björnes Magasin blev i en omröstning arrangerat av Folktoppen framröstat till det näst bästa barnprogrammet genom tiderna efter ”Fem myror är fler än fyra elefanter”.

Komikern Robert Gustafsson fick sitt genombrott tack vare Björnes Magasin. Här medverkande även Anders Lundin, Carl-Einar Häckner, Vanna Rosenberg, Anders Linder, Roger Westberg, Johan Ulveson och Eva Funck.

Björnen Björne hade en hund av trä vid namn Hugo, en käpphäst som hette Branka, två blommor som hette Lisa och Bertil, samt en snigel av tyg som hette Snigel. Björne och hans vänner tittade själva på barnprogram i Björnes Magasin. Björne tyckte om att äta pepparkakor som han inte ville dela med sig av. Björne satte ofta plåster på sina vänner om de hade ont.

Eva Funck lärde Björne hur en bankomat fungerar i ett avsnitt.

Butiken Björnes Magasin

Björnens Magasin är även en butik på Prinsgatan i Göteborg. Här kan du köpa nya och begagnade barnkläder, skor och nya Nowali-mockasiner och mycket mer skriver Carina Frisk på sin hemsida.

Björnens Magasin har sålt både nya och begagnade barnkläder på Prinsgatan i Göteborg i 13 år och är därmed ett år äldre än TV-serien. Carina Frisk blev ny ägare 2007. Hon har under många år arbetat med barnkläder. Carina studerade på universitetet, men fick möjligheten upp att köpa Björnens Magasin, en affär där hon handlat till sina 3 barn lika länge som affären funnits.

Stig Björne

Björnes Magasin

Bilder på Björne

Björnes Magasin som animation

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.