Petter surfar i magiska Galicien

Petter i GalicienGalicien är en glömd del av Europa som ligger mellan Portugal och Baskien, längst ut på hörnet av den Iberiska halvön. Galicien är Spaniens nordvästligaste provins, en nästan drömsk och klart mystisk region. Dramatisk vacker natur, rik kultur och historia samt Europas kanske bästa vågor. Det fick Petter att ta surfbrädan och åka till Atlantkusten, skriver Petter för DN.

”Mina dagar i Galicien kom att bli perfekta surfdagar med vackert väder och lite folk i vattnet. Vi bodde på Herberia, ett familjeägt designhotell – modernt, spännande, avskalat och samtidigt mysigt – som ligger upp på berget och bjuder på en vacker utsikt över Cederias inlopp.”

Galiciens kust kännetecknas av de många, nästan fjordlika, vikarna med bräckt vatten, vilka kallas för rías och indelas i Rias Altas och Rias Baixas. Dessa rías är mycket fiskrika, och bidrar i stor utsträckning till att Galicien räknas bland världens viktigaste fiskeområden. I närheten av Rias Baixas finns flera stora stadsområden som Vigo och Pontevedra. / Wikipedia

Galicien

Bildkälla: Wikimedia Commons

Mer om Galicien

Krispiga viner som väcker aptiten

Stig Björne 

 

 

 

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.