Django Unchained – Hollywoodstjärnor samlas i spagettiwestern

Under stort säkerhets­pådrag visades ett kort utdrag ur Quentin Tarantinos kommande film ”Django unchained” där Jamie Foxx spelar en slav som befrias av Christopher Walz, en kringresande tandläkare.

Text: Stig Björne, bild från IMDB

Leonardo DiCaprio är ”badboy” slavägare samt Samuel L Jackson och en rad andra Hollywood-stjärnor ska även han dyka upp i filmen, som efter klippvisningen i Cannes beskrivs som extremt våldsam, enligt Expressen.

MovieZine konstaterar att när de första klippen från Tarantinos spaghettiwestern visades upp i Cannes var svensk press utestängd från händelsen. MovieZine har iallafall samlat ihop webbreaktionerna efteråt. Här kommer en av dessa.

”Tarantino, han vet vad han gör… Weinstein säljer in filmen som en pang-på-western med fysisk humor, blodig action och djävulsk hämnd. Och ja, det ser ut som en klassisk Sergio Leone filmad i widescreen, även om den utspelar sig i New Orleans och Mississippi två år före inbördeskriget…” Indiewire

Filmen har premiär 2013.

Django Unchained

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.