Wired gillar Ford Focus nya elbil

2012 Ford Focus elbil

Biltillverkaren Ford satsar stort på ny fordonsteknik och räknar med att år 2020 är deras fordonspark upp till 25% antingen av typen hybridbilar eller elbilar. Senare under 2012 kommer Ford Focus i elbilsversion för konsumentmarknaden. Wired Magazine provade Focus och gillade tex den korta laddningstiden på 4 timmar. Räckvidden med full laddning är drygt 12 mil. En mobiltelefon-app visar bilens batteristatus.

This all adds up to one of the most compelling EVs available from a mass-market automaker, combining a gas-free existence with a suitable entertaining driving experience. We’ve waited long enough for an automaker to deliver on both fronts, and Ford seems to have arrived there first.

Läs mer

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.