Film: Taken 2 – Liam Neeson ställer upp igen – Taken 1 drog in 1,2 miljarder kr

Liam Neeson

I ”Taken” ger Bryan Mills (Liam Neeson) upp sitt jobb inom CIA för att kunna bo nära sin före detta fru Lenore och sin 17-åriga dotter Kim Han vill kompensera dem bägga för att han aldrig varit en närvarande pappa. När Kim vill resa till Paris med sin kompis Amanda motsätter han sig det bestämt. Mardrömmen blir verklighet. Några iskalla människohandlare från Albanien bryter sig in i lägenheten i Paris där dottern befinner sig och kidnappar de båda tonårsflickorna. Bryan tar upp jakten på kidnapparna för att försöka hitta dem men har bara 96 timmar på sig innan de säljs till ett främmande land och försvinner för alltid.

Allt löser sig till slut, men i filmen ”Taken 2” blir Bryan Mills och hans fru själva kidnappade av en man inblandad i kidnappningen av hans dotter.

Efter viss tvekan ska Liam Neeson ha bestämt sig för att skriva på kontraktet för ”Taken 2”, skriver filmtidningen Empire. ”Taken” drog in cirka 1, 2 miljarder kronor på en budget av 160 miljoner kronor. Nu vill man skapa samma kassako igen.

Taken

Taken 2

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.