Astma gjorde Martin Scorsese till superregissör

Martin Scorsese. Photo by David Shankbone

Martin Scorseses svåra astma påverkade hans liv från barndomen och framåt. Han blev isolerad. Scorsese kunde inte leka med de andra barnen, inte idrotta, springa eller åka till landet. Djur var omöjligt. Det enda stället där han kunde få uppleva full frihet från sin sjukdom var på biografen. Filmregissören tror att det gav honom en speciell blick på omvärlden och livet.

Idag är Martin Scorsese 69 år gammal och på bordet framför honom ligger hans astmasprej. Han vill nu göra alla sina filmer i 3D. Det enda som stoppar superregissören är tiden. ”Jag börjar se slutet på mitt liv”, säger han till Filmfredag.

Källa DN, läs mer

Photo by David Shankbone

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.