Stig Björne: LCHF – kostsekt eller hälsogenombrott?

Stig BjörneStartade en tråd på Matforum.se:

Idag publicerar Sydsvenskan en artikel ”Mat som religion” om LCHF-kosten. De skriver bla : ”Om LCHF är en religion finns kyrkorna på nätet, i de otaliga forumen där recept, syndabekännelser och helanden delas.”

Det är inte första gången man gör liknelsen mellan kostråd och religion. Själv tycker jag det är löjligt. Kosten verkar ju fungera utmärkt. På Annika Dahlqvists blogg diskuteras det nu om detta i inlägget: ”LCHF religion eller sanning?”. Även Kostdoktorn tar upp det här med liknelsen den 19 december 2011: ”Aftonbladet dammar av sektvinkeln en sista gång?”.

Helt klart att kosten väcker känslor. Är svaret att kosten fungerar i kombination med att den går emot våra gamla uppfattningar att margarin är bättre än smör, och att allt fett egentligen är dåligt för det ger hjärtinfarkt och för att det gör oss tjocka?

Gå till diskussionen på Matforum.se

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.