Tesla modell S har framtidens dashboard

Tesla model S dashboard med skärm

Inte mycket när det gäller bilars manöverpanel – dashboard’en – har egentligen  förändrats de senaste 30 åren. Det har tillkommit lite lösa extrautrustning som kan monteras på men i övrigt ser det ut som det alltid gjort.

Så en dag kom elbilen Tesla modell S efterträdaren till Tesla Roadster och förändrade allt.

I centrum av instrumentbrädan mellan förare och främre passagerare sitter en rejäl 17-tums touch-skärm med allt vad man kan önska sig. Skärmen påminner om en iPad eller Android pekskärm. På skärmen kan manövreras: musik, navigation, hands-free telefon, AC, batteristatus och sist men inte minst en webbläsare.

Läs mer: Tesla’s dream screen: The car dashboard of the future

Stig Björne

About Stig Björne

Stig Björne bor i Sverige och ibland utomlands. Han jobbar inom IT och PR som anställd. Stig har fru (Annika) och ett barn, spelar golf och hänger på landstället nära havet så ofta han kan.